At mig dagen fryder.
Livets vidunderlige mangfoldighed bliver sat under lup. Hvordan kommer det enkelte menneske til at holde af livet? Hvordan bevarer man fokus på livets skønhed, når der sammen med denne skønhed ligeledes er en voldsom grusomhed i et menneskes liv. Hvis du er glad er det din egen skyld, der er nok at være ked af. Foredraget tager sit grundlæggende afsæt i at jeg meget tidligt i livet har en oplevelse af at, jeg er så privilegeret at kunne sanse, forstå og leve mig ind i hvor stor en gave jeg har fået; livet! Livet er mig givet og jeg skylder at give min oplevelse af denne fantastiske gave videre. Jeg er så at sige i gæld resten af mit liv, til livet. Tænk at livet koster livet. Sådan er det jo.
Foredraget kan tilpasses – således at det er enten er; 30, 60 eller 90 minutters varighed. Jo længere det varer jo større mulighed er der for at komme i spil med dem som lytter til foredraget. Jeg kan ligeledes tilbyde en hel temadag om emnet hvor deltagene skal igennem en række rollespil, skriveøvelser.
Via filmklip, sange, litteratur og malerier vil foredraget forsøge at åbne din nysgerrighed mod den mangfoldige verden som det enkelte menneske er en lille brik i. At nævne blot en af mine inspiratorer ville være en hån mod de 100 andre som også bør nævnes, derfor vil jeg blot sige at mine inspiratorer strækker sig fra Michael Laudrup til Søren Kirkegård, med afgørende spring til Bruce Springsteen, behørige stop ved Michael Kvium og endeløs læsning af poesi fra Poul Krebs til Piet Hein.
Derudover skal Steffen Brandt (som har skrevet forord til min bog – ”De Tolv Bud”), Allan Olsen og Tina Dickow ligeledes med i en stjerneparade af gode navne som jeg refererer til i mit foredrag. I hele mit virke er der spor af alle nævnte inspiratorer.
Hvordan gør vi hinanden gode?
Evnen til at præstere/performe afhænger ofte af en anden end dig selv. Du er selv omdrejningspunktet i dit liv, men du bliver til, i kraft af den anden. Intet virkeligt jeg uden et du, eller det. Sammen er vi bedst. Du er ikke uundværlig, men helt uerstattelig.
Disse headlines er kernen i et foredrag hvor du har muligheden for at få trænet evnen til at arbejde sammen med andre. Siden jeg var 13 år gammel har jeg haft ansvaret for forskellige grupper. Fodboldhold, ungdomsklub, børnehave, døgninstitution for kriminelle unge, højskolelærer gennem 16 år. Disse mangfoldige erfaringer danner det væsentlige erfaringsgrundlag for at kunne holde et foredrag af 30, 60, 90 mintters varighed. Lave en temadag om emnet er jeg også klar til. Og et uges kursus om samarbejde, teambuilding samt gruppedynamik.
I mit virke har jeg mødt og arbejdet sammen med alt fra indsatte i et fængsel til kendte fodboldspillere og musikere. Denne spændvidde sætter mig i stand til at kunne drage en masse skæve paraleller mellem verdener som kan virke meget forskellige men som alle søger det samme: Nærvær, samvær og samspil med dig.
Savner din personalegruppe et indspark til hvordan de får sat hinanden bedre i scene? Ønsker I praktiske værktøjer til at skabe en solid og gennemarbejdet kommunikation? Kulturkanon anno 2006. Den er gammel og go’!
Danmark fik en kulturkanon.
Har vi glemt den? Hvorfor er den genial? Hvad skal vi bruge den til i vores daglige liv? Er det ikke mest noget for børn og skolelærere.? Hvad kan man bruge den til?
Det startede som en bog jeg aldrig ville bruge og i dag er det en bog jeg tænker på som et dejligt, levende og mangfoldigt opslagsværk og indføring i noget af danmarks fantastiske kulturarv. Gennem mit foredrag vil jeg forsøge at undersøge disse værker sammen med dig. Gennem fortælling og samtale vil jeg måske åbne en dør til din kulturkanon. Således at du efter foredraget får lyst til at besøge og undersøge de nævnte værker. Sammen med andre. Men måske mest af alt, sammen med dig selv og din egen nysgerrighed.
Jeg er overbevist om at den danske kultur er et besøg værd. Om det er musik, arkitektur, teater, design og malerier er fuldstændig lige godt. Det vigtige for mig er at vække menneskets iboende kreativitet og nysgerrighed i forhold til den mangfoldige verden som vi alle er en del af. Det er denne nysgerrighed som jeg ønsker at udfordre og inspirere gennem et foredrag som naturligvis viser en masser af den kultur som er beskrevet i kulturkanonen via musik, filmklip og fremvisning at forskellige uddrag af bogen. Foredraget kan vare fra 30 minutter til 90 minutter, alt efter ønske og behov.
Temadage.
Sidder du med et ønske om at inspirere, aktivere og udfordre dine medarbejdere, kolleger, elever, familie eller en god venneflok? Så har jeg et sted mellem ”1000 og 10.000” idéer, locations og samarbejdspartnere. Du skriver bare et par stikord om hvad du kunne tænke dig så fremsender jeg et udkast til en eller flere temadage.